Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

βασανίζομαι...




Μπλογκ και εφημερίδες αναφέρονται σε αυτό. Μία μαύρη θεατρική κωμωδία όπως επίσης και μία δημοφιλή σελίδα στο facebook ανεβήκαν με τον τίτλο βασανίζομαι, εμπνευσμένοι από το απλό αυτό tag. Βρίσκω και έναν blogger. Μάλλον θα είναι ο writer του tag. Διαβάζω:

«το δωμάτιο στριφογυρίζει. το πάτωμα υποχωρεί. το ταβάνι πέφτει με ταχύτητα προς το κεφάλι μου. φοβάμαι. κρυώνω. ζαλίζομαι. πεινάω. δεν πεινάω. τρίβω το χέρι μου νευρικά. δεν θυμάμαι πώς έφτασα εδώ. ουσίες. ουσίες τρέχουν ακόμη στο αίμα μου.
Β Α Σ Α Ν Ι Ζ Ο Μ Α Ι
»



Με το tag ταυτιστήκαμε όλοι. Οι ψωμοζήτουλες ψηφοφόροι και παντεσπανοκλέφτες της εξουσίας, οι πατεντιάρηδες μικρο-επαγγελματίες και οι κρατικοδίαιτοι επι-κεδρηματίες, οι κουρελοφόροι εξωσυστημικοί και οι γραβατοφόροι του συστήματος. Όλοι πλέον νοιώθουμε πως βασανιζόμαστε. Πιστεύουμε πως πληρώνουμε χωρίς να φταίμε ή αναρωτιόμαστε για το πόσο πράγματι φταίμε. Πόσο έφταιξε ο καθένας μας ποτέ δεν θα το βρούμε, μπορούμε να υποθέσουμε μόνο πως θα βασανιστούνε περισσότερο αυτοί που φταίξανε λιγότερο!


Οι RAZON είναι ένα νεοσύστατο hip-hop από τις περιοχές του Βοτανικού και του Ιλίου. Εμπνέονται με την σειρά τους από το tag και γράφουν:
 


«Σ΄ένα κουτί από σπρέι, χρόνια τώρα εγκλωβίζομαι,
σε τοίχους ξεσπάω και σου φωνάζω ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΙ»
 

4 σχόλια:

  1. Θαυμάσια ανάρτηση.
    Έμαθα πολλά που δεν ήξερα.
    -κι εχεις και μπλογκ, θα σε διαβάζω...-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το σχόλιο και μάλιστα διπλά αφού είναι το πρώτο που φιλοξενείται στο μπλογκ!

      Διαγραφή
  2. paidia an eiste ontws oi '' BASANIZOMAI" MILATE STHN PSYXH MOU... ontws kathimerina i lexi vasanozomai einai h moni pou bgainei eukola apo ta xeilia sugxaritiria sunexiste etsi kai an sas ferei o dromos pros thessaloniki uparxoun dromoi pou ekei einai ta MEGALA vasana... E.S.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να' σαι καλά φίλε μου για τα ενθαρρυντικά σου λόγια. Τα χρειαζόμαστε όλοι όσοι ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ. Το σύνθημα δεν είναι δικό μου αλλά με εκφράζει το ίδιο δυνατά όπως εσένα.

      Διαγραφή